Vi forsøger her at informere om, hvordan COVID-19 påvirker jeres tandlægebesøg.
Lukker skoletandlægen i to uger fra på mandag?
Kontakt den kommunale tandpleje på skolen for information.
Lukker de privatpraktiserende tandlæger i de næste to uger?
Myndighederne har meldt ud, at privatpraktiserende tandlæger stadig må holde åbent. Kontakt din tandlæge, hvis du er i tvivl.
Må jeg gå til tandlæge, hvis jeg har symptomer på influenza eller er forkølet?
Hvis du er syg, bør du ikke gå til tandlægen, men henvende dig til egen læge.Hvis du er smittet med COVID-19 og har akut brug for tandbehandling, vil lægen henvise til smertebehandling i sygehusvæsenet.
På klinikken følger vi Sundhedsstyrelsens retningslinje om COVID-19 samt de infektionshygiejniske retningslinjer fra Statens Serum Institut, som vi i forvejen følger. Det betyder bl.a., at vi udfører grundig håndhygiejne, anvender medicinske engangshandsker, rent kliniktøj, kirurgisk maske/mundbind og beskyttelsesbriller/visir. Vi rengør, desinficerer og steriliserer instrumenter og rengør klinikken efter infektionshygiejniske retningslinjer.
Må jeg gå til tandlæge, hvis jeg er rask?
Du må gerne gå til tandlæge, hvis du er rask, men hvis du har været ude og rejse inden for de sidste 14 dage, bør du udskyde din tandlægetid, hvis du ikke har noget akut behandlingskrævende. Kontakt din tandlæge, hvis du er i tvivl.
Bør jeg udskyde min tandlægetid, hvis jeg har en kronisk sygdom eller på anden måde er svækket?
Hvis du er i kategorien ”svækket borger”, bør du udskyde din tandlægetid – uanset om det er en undersøgelse eller behandling. Kontakt din tandlæge, hvis du er usikker.
Virus kan ikke overleve på materialer fra Kina. Det er en dråbebåren infektion der smitter direkte fra person til person via fx host eller nys.
Læs mere om: Sundhedsstyrelsens spørgsmål og svar, som løbende opdateres.